This design model was done in response to the recent needs in the design of high-rise
residential buildings for integration of work, life and wellness is the concept design of a
micro-housing (Dine-Amyc), which probes the below scenario: “What if we design an
integrative high-riser, formed by peoples’ movement to encourage physical dynamic and
social interaction? Vertical pathway of circulation by ramp goes around the building forms
the overall geometry and forms the transition in this vertical circulation between indoor
public spacing and outdoor walking spaces.

The concept proposes a strategy for appreciation of space in a small-sized apartment, which
incorporates new modes of work and lifestyle such as remote working or co-working in the
design of the apartment units. The design of the vertical ramp offers a progressive
understanding of the ‘common space’, where users get to meet their neighbours and the
public in their everyday walking/jogging practices.
Instead of the traditional modes of gym facilities in residential buildings, this concept
encourages physical activity and acts as a transition space for lingering in-between the levels.
The ‘publicness’ of the communal spaces also leads to a socially and physically healthier
setting for the larger community. A fluid relationship between inside and outside apartment
units and movement between the private and public areas also increase the possibility for
social interaction.
The vertical movement continues in the design of the interior of the apartment buildings in
response to the shifts in the lifestyle pattern and new understanding of the ‘function’. The
conventional compartmentalisation of space into certain functions for sleeping, eating,

working and recreation does not respond to the more recent shift between work and life-
styles.

In small apartment units, movement becomes even more limited by strict distinction of
conventional functions. Hence, the proposed design offers a vertical solution, where the user
is given more freedom to actively move and creatively adapt the function to their own needs.
The circulation becomes the transition space between different activities; it also becomes the
space of functioning as well (e.g. is the workspace in between the kitchen and living room).